Nannih nih cun Barma nan kan ti duh ko na’n kannih nih cun Vai kan in ti siang bal hna lo dahkaw

Sangau khua lawng siloin Kalaram i a ummi Laimi vialte, Kawlram i a ummi Laimi cung i nan lungthin rak i thleng cang ulaw kan zapi caah a ttha lai. Harnak fäktuk kan rak tuar lio i serhsatnak kan rak in chih mi vialte kha kan hnït kha tiang a täng rih. Pathian zängfahnakin ni hin ah cun serhsatawk kan si tiah kan i ruah ve ti lo. Tu chan cu internet chan a si i, vawlei cung khuazakipin ruahnak phun phun le bia phun phun nan theih lai. Barma mi nan rak ti tawnmi hna nih khan an ka an án ve cang lai, an hmuhning anmah sining cio te’n an ttial ve cang lai.

Hi hi nan în khawh venak hnga ca tampi rël u law khual tampi tlawng ve uh, nan TIKULH BITE khan däk ve ulaw vawlei hi cuan ve cang ko sawh uh. Nan hawi Lusei cu Tahan in Mandalay le Rangoon an tlawng i nautatawk an si lo ti an theih tuk cang khih. Nannih nih cun Barma nan kan ti duh ko na’n kannih nih cun VAI kan in ti siang bal hna lo dah kaw. Zängfahnak te’n nan kan ruahning rak thleng hräm cang ko uh. Cu tilo cu u le nau fäktuk in kan i nuarh sual lai. Credit: Auk Khenglawt

Na ca tial mi tha tuk mi lo si nain midang nih na U nau si lo le na fa le kha thih tiang in an hrem hna hnu ah hi na ca hin hnemh ve hna seh law na Amen kho lai maw poi lo poi lo tiah na ti kho tak lai maw rem nak ca a tial tu caah cun fawi tuk mi le mi zia tha le mi lung put tha le ruah nak kau pi mi, mi nung lawh cu fawi te ko lai dakaw YLA nih hin zei tluk thla chiat ruat lo le fak in dah an chuih an lamh i an tuk ti hi mithi pa nih hin rak chim than kho seh law cu hi na ca hmanh hi na hnawt than hnga mu cu caah a tuar tu taktak nih a fah an theih i a tawng tu sung hno a Nu le a U nau le a mi phun hawi khua za ram kip i a um mi Chin mi nih dawh lung thin chung ah a fah nak hi kan theih khun cu cu caah thah kan si nak kan lung fah nak hi Chin mi za pi nih au chin chin rih u sih bia dik bia tak a chuah hlan lo. Credit: Sarau Pa Hnaing Dv

Sangau khua YLA nih kan Upa a damlo buin nan tukvelh, Tichung nan luhter hnu in a thihnak ruahah YLA Head quarter nih Ca nan rakthlak mi reltik ah Lung a tling lo i, zumh awk tlak zong a si lo! 1. Nan tlukvelh mi kan U pa hi a thih cang caah Biahal awk a tha tilo ti fiang tein nan theih caah nan mah YLA sualnak le palhnak umlo bantuk in ca nan tial! 2. Khua lei in hringtu a Nu nih Mithipa a ruak hi kan phunpiak rih hlah uh tiah thawngthanhnak an tuah ko hna nain, Mithi ruah cu a rannak in nan phum!

3. YLA Head – Quarter nan ca thlak mi chung ah Thihnak a tualtu Innchungkhar hna nan ngeihchiat pinak le nan Tukvelh nak ruang ah ngeihchiat pinak ca tlangkhat te hmanh nan telhlo mi hi khuaruah har ngaingai cu nan si!
4. Mithiruak a rannak in nan phum mi hi Medical Check up an tuah tel sual hna lai ti maw nan phan ti hi ruah awk a um hrimhrim! 5. Nan mah YLA Nih nan i thawh i Kan Mithi pa hi (Hearts- attack) in a thi tiah nan mah duh in bia chak nak nan tuah! Siibawi pawl nih Mithi pa hi Lungthat lonak lei zawtnak (Herzinsuffizient) a ngei ti mi khuaika Advident (Diagnose) dah nan ngeih?!

6. Kum 5 te lawng a umnak Sangau Innchungkhar nih hin thihnak a tong mi Pa hi an mah innchungkhar khat bantuk in cun an dawtlo hrimhrim ti cu a fiang i, a thihnak kong ah hin biatak tein tan an la duh lai ti zumh a um hrimhrim lo! Credit: Daniel Rum Hnin